برای تبدیل شدن به بهترین ورزشکار، موسیقی‌دان یا حتی یک گِیمِر، می‌بایست بی‌وقفه تلاش کنید. اما تا چه اندازه هوش طبیعی تاثیر گذار است؟

آیا برخی از ما ذاتاً با شانس بیشتری برای بهترین بودن در آن‌چه انجام می‌دهیم به دنیا می‌آییم؟ برای بررسی این پرسش در حوزه ورزش، دانشمندان افراد آموزش ندیده‌ای را با برنامه ورزشی یکسان مورد بررسی قرار دادند تا ببینند آیا میزان یکسانی از تمرین منجر به نتایج متفاوت می‌شود یا خیر؟

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، افراد متفاوت میزان پیشرفت متفاوتی را از خود نشان دادند، برخی به سرعت پیشرفت کردند. در حالی که بقیه راکد ماندند. اما جالب این است که افرادی که خویشاوند خونی هم بودند، پیشرفت مشابهی را از خود نشان دادند، که این حاکی از آن است که ژنتیک آن‌ها در استعداد ورزشی‌شان نقش داشته است. چنانچه والدین یا خواهر و برادر شما نتایج شگفت انگیزی بر اثر تمرین بدست آورده‌اند، در مورد شما نیز چنین خواهد بود. این افراد در اثر تمرین سریع پیشرفت می‌کنند.

پس از بررسی آماری استقامت افراد، مشخص شد که پنجاه درصد از پیشرفت ورزشی مرتبط با ژنتیک است. به عبارت دیگر ورزشکاران بزرگ با ژن‌های خوب به دنیا می‌آیند. به مرور زمان دانشمندان توانسته‌اند آن دسته از ژن‌هایی را که معتقدند مسئول چنین خصوصیاتی هستند را شناسایی کنند. افرادی که در اثر تمرین سریع پیشرفت می‌کنند دارای چنین ژن‌هایی بوده و با صرف نظر از این‌که در هنگام شروع چقدر آمادگی جسمانی داشته باشند، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را تجربه می‌کنند.

از طرف دیگر، اگر ژن‌های شما مناسب تمرینات استقامتی نباشد، اسکی یا صحرانوردی احتمالاً مناسب شما نیستند. اما حتی قبل از شروع تمرینات، دانشمندان متوجه موضوع دیگری نیز شدند. افراد همگی سطح استقامت اولیه متفاوتی داشتند، بدون هیچ‌گونه تمرینی، برخی افراد از آمادگی جسمانی بیشتری نسبت به بقیه برخوردار بودند. چنین به نظر می‌رسد که چیدمان متفاوتی از ژن‌ها موجب می‌شود برخی افراد سطح اولیه بهتری داشته باشند. در ارتباط با استقامت، این ژن‌ها دارای کدهایی هستند که می‌تواند باعث حجم خون بیشتری در افراد شود که عموماً تـنها در ورزشکاران حرفه‌ای دیده می‌شود. پس شما می‌توانید دارای سطح اولیه بالا یا قابلیت تربیت شدن بالا یا هردو باشید.

احتمال آن نیز وجود دارد که بزرگترین ورزشکاران علاوه بر داشتن برخی ژن‌های خوب حداکثر تلاششان را نیز می‌کنند. به نظر می‌رسد که استعداد را تحت شرایط مناسب می‌توان تربیت کرد. پس آیا فکر می‌کنید قادرید یک ورزشکار المپیکی شوید؟ علم می‌گوید تا وقتی امتحان نکرده‌اید نخواهید فهمید.

ترجمه : Amir EF

گوینده : هامی امین

مدیر دوبلاژ : محسن فرمایشیان

ضبط شده در استودیو نواژه

created by: AsapSCIENCE

منبع : سایت گمانه