- از آنجاییکه متغیر مستقل (یعنی روزه گرفتن) تعریف ثابت و معینی ندارد، نمیتوان نتایج بررسی روی آن را تعمیم داد. برای مثال وقتی می گوییم «روزه گرفتن» منظورمان روزه گرفتن خانمی با وزن ۵۰ کیلوگرم در تیرماه در عربستان است، یا مردی با ۸۰ کیلو گرم وزن در دیماه در انگلستان؟در واقع از آنجاییکه شرایط محیطی، توانایی جسمی، سابقه و نوع بیماریهای افراد، مدت زمان گرسنگی و تشنگی ثابت نیستند، نمیتوان به طور دقیق و جامع در مورد تاثیر روزهداری بر سلامتی (چه مثبت ، چه منفی) اظهارنظر کرد.
- از سوی دیگر،سلامتی (متغیر وابسته)هم یک واژه کلی است. باید به طور دقیق مشخص کرد که در مورد کدام بیماری یا ارگان خاص صحبت میکنیم و منظورمان از اثر سلامتی روزه بر آن اندام خاص چیست.
جستجو در سایت Pubmed (وبسایت تخصصی مقالات پزشکی) حدود ۷۰۰ مقاله مرتبط با روزهگیری در ماه رمضان را نشان میدهد. قسمت عمده این مقالات در ارتباط با تاثیر روزه روی قندخون افراد دیابتی است و راهکارهای کنترل آن را بررسی کردهاند. در واقع توضیح دادهاند که چگونه افراد دیابتی با شرایط خاص میتوانند روزه بگیرند یا چه تاثیراتی بر آنها خواهد داشت. سایر مقالات هم هر یک به تفکیک به تاثیر روزه گرفتن روی بیماریهای خاص، مثل بیماریهای قلبی و کلیوی پرداختهاند.
اشکال دیگری که در مقالات مرتبط وجود دارد، محیط انجام تحقیقات است. اکثریت قریب به اتفاق این تحقیقات در کشورهای اسلامی انجام شده (ایران، ترکیه، عربستان) این مقالات از جانب بسیاری از محققان به سوگیری (جانبداری اعتقادی) متهم شدهاند
به قطع و یقین مواردی مانند درمان و پیشگیری از سرطان، شادابی پوست، درمان بیماریهای گوارشی و غیره (با کمک روزهداری)؛ همگی بیپایه و اساس بوده و از شایعات اینترنتی یا دروغهای رایج میان عوام نشأت میگیرد. حتی ممکن است در افرادی که به این بیماریها مبتلا هستند، عوارضی ایجاد کند.
تنها موارد ذکر شده در مقالات به عنوان فواید روزه، در صورت کاهش وزن رخ میدهد. این اثرات مطلوب صرفاً مختص روزه داری نیست و رژیم های غذایی علمی نیز این اثرات مطلوب را بر بدن میگذارند. ۵۶ مقاله در این مورد یافت شد که به طور خلاصه و کلی تاثیر روزه را بر چربی خون مثبت، تاثیر آن بر شماری از بیماریهای چشم بیضرر و گاهی مضر، و بر روی سلامت قلب و کلیه ها بی اثر، ارزیابی کردهاند. در مطالعهای دیگر دیده شد که روزه گرفن (۱۳ تا ۱۸ ساعت بسته به طول روز) اثرات مفید یا مضری بر قلب، ریه، کبد، کلیه، چشم، پروفایل خونی، و عملکرد هورمونی و عصبی (افراد سالم) ندارد. در نهایت تمامی مقالات تاکید میکنند که نتایج قابلیت تعمیم ندارند، و فواید و مضرات روزه داری برای هر شخص باید به طور اختصاصی توسط پزشک متخصص و متخصص تغذیه، سنجیده و بر اساس آن عمل شود.
از مهم ترین مسائل در روزهداری طولانیمدت به ویژه در فصول و مناطق گرم، آسیب کلیوی است. کمبود آب میتواند در بسیاری از ارگانها و سیستمهای بدن اخلال ایجاد کند که “کلیه” یکی از آنهاست و در افراد مستعد امکان تشکیل سنگهای کلیوی وجود دارد. گرچه این جمله معروف که بدن انسان روزانه بین ۶ تا ۸ لیوان آب احتیاج دارد، پایه علمی ندارد و بدن انسان توانایی کنترل متابولیسم خود را هنگام تشنگی های طولانی دارد. اما در هیچ منبعی هم ۱۶ ساعت ننوشیدن آب توصیه نشده است. اگر به روزه اعتقاد دارید برای روزهداری طولانی مدت در فصل گرما، باید تا حد امکان از فعالیتهایی که موجب دفع آب از بدن میشوند (ورزش، کار بدنی و …) پرهیز کرد.
در نهایت روزه گرفتن یا نگرفتن یک تصمیم شخصی و بر اساس اعتقادات مذهبی است و اثر روزه بر بدن شما بستگی به رفتار تغذیهای و شرایط جسمی شما دارد.
از : سایت گمانه
ولی می تونم اینو بگم قرآن تنها کتاب کاملی هست که همه ی آیه هاش با عقل و منطق جور در میاد و میشه برای اونا استدلال کرد .
شما تو مطلب تون این نکته رو هم نگفتین که یکی که به قطب ها نزدیک هستش فقط 4 ساعت می خوره و 20 ساعت روزه هستش و برعکس اینم هست .
متاسفانه ما مسلمانان که یه جورایی اجبار کردن به عمل کردن به قرآن واسه همین نمی خواهیم بدونیم چیزایی که تو قرآن نوشته دلیلش چیه و عمل هم نمی کنیم .
ولی خارجی ها که این همه تو علم جلو رفتن چیزایی که کشف می کنند و بهشون عمل می کنند که واسه ما 1400 سال پیش تو قرآن اونا رو نوشتن ولی حیف که ما قدر اونا رو نمی دونیم و عمل نمی کنیم .
مثل همین بیگ بنگ ، یا همین روزه که کلا واسه چی هست رو ژاپنی ها کشف کردن و ...